MALOPRODAJA

SUBAN SAMOBOR
Biljna ljekarna i web dućan

Adresa maloprodaje
Perkovčeva 4, 10430 Samobor

Email: webshop@suban.hr
Telefon: 01/3363-940

NARUČITE U WEB DUĆANU ILI NAS NAZOVITE NA 01/3363-940
Otvori

Dodatak prehrani

Sastojci:
Zelen stolisnika (Achillea millefoilum, herba), korijen koprive (Urtica dioica, radix), cvijet i list gloga (Crataegus monogyna, C. oxyacantha, folium cum flore), zelen troskota (Polygonum spp., herba), list peršina (Petroselinum crispum, folium), list breze (Betula spp., folium)

Način pripreme čaja:
U 1 litru kipuće vode staviti 2 velike žlice (10g) čajne mješavine, ostaviti poklopljeno 20 minuta uz povremeno miješanje, procijediti. Piti tri puta dnevno po 1-2 šalice čaja.

Napomene:
Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Ograničenja za primjenu:
Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Vremensko ograničenje primjene je 4 mjeseca.

Način čuvanja:
Čuvati na suhom mjestu pri sobnoj temperaturi.

Rok trajanja i serijski broj naznačen na ambalaži.

Robna marka

Pakiranje

80 g

SKU

3858882910293

Djelovanje

Prostavit® čajna mješavina poboljšava funkciju prostate i mokraćnih puteva.
Koristi se kao dopunska terapija upale prostate, kod početnog stadija uvećane prostate i kod upale mokraćnih putova.

O biljkama

Stolisnik se koristi kao lijek u različitim kulturama već stotinama godina. Ime je navodno dobio prema Ahileju, koji je prema grčkom mitu nanosio stolisnik na svoje rane.
Stari Europljani nazivali su ga Herba Militaris – vojna biljka ili u našim krajevima hajdučka trava- pomada napravljena od stolisnika se koristila za vidanje rana na bojnom polju.
Danas se službeno koristi u farmakopejama u Austriji, Francuskoj, Njemačkoj, Švicarskoj…

Commission E dozvoljava oralnu upotrebu stolisnika kod gubitka apetita, dispepsije i grčeva u probavnom traktu. Lokalno se primjenjuje kao sjedeća kupka za psihosomatske grčevite bolove u donjem dijelu zdjelice kod žena.

British Herbal Compedium preporuča oralno korištenje stolisnika za povišenu temperaturu, prehladu i probavne poteškoće, a lokalno za rane koje sporo zacjeljuju i upalne kožne procese.*

Stolisnik djeluje protuupalno, spazmolitično, antimikrobno i antifugalno. Prema rezultatima istraživanja japanskih autora, pripravci stolisnika imaju i antitumorsko djelovanje.
Glavno područje djelovanja stolisnika su dispeptičke tegobe i grčevi u želučano-probavnom traktu. Lokalno se primjenjuje u balneoterapiji i kod kožnih bolesti.**

Stolisnik sadrži eterična ulja, seskviterpenske laktone, flavonoide, tanine. Ima antimikrobni učinak, smanjuje upalu, djeluje spazmolitički (opušta grčeve) i karminativno (sprečava i uklanja nadutost). Potiče lučenje žuči i želučanog soka. Daje se kod pomanjkanja apetita, želučanih i crijevnih tegoba praćenih nadutošću i grčevima. Kao kupke primjenjuje se kod ženskih tegoba i kožnih problema.

Korijen koprive povoljno djeluje na probleme uzrokovane povećanom prostatom.
Sadrži sterol sitosterol, fenolne spojeve, lignane i lektine. Sadrži i trjeslovine koje vežu bjelančevine i time smanjuju mogućnost za razvoj bakterija, kao i  fitosterole koji smanjuju otok prostate (poboljšavaju protok urina, olakšavaju izmokravanje i smanjuju količinu urina koja zaostaje u mokraćnom mjehuru). Može se koristiti i kao kupka kod masne kose, pojačanog ispadanja i prhuti kose.

U Njemačkoj se korijen koprive koristi za olakšavanje simptoma povećane prostate, te kod otežanog mokrenja kod benigne hiperplazije prostate.*

Glog sadrži flavonoide (viteksin, ramnozid), oligomerni procijanidin. Poboljšava prokrvljenost i snagu srčanog mišića, djeluje kao vazodilatator, jača stijenke krvnih žila. Daje se kod slabosti miokarda (srčanog mišića), osjećaja pritiska i stezanja oko srca, klimakteričnih smetnji. Djeluje smirujuće.

Glog pomaže zdravijem radu srca, pojačava srčanu prokrvljenost, djeluje pozitivno na cirkulaciju i krvni tlak. Usklađuje ritam srca i djeluje hipotenzivno. Smanjuje osjećaj pritiska i stezanja oko srca i uspuhanosti.
Poboljšava cirkulaciju.

Troskot je naziva još i dvornik ili oputina. Sadrži tanine, silikatnu kiselinu, flavonoide, nešto saponina i gorke tvari. Djeluje diuretski i adstringentno.

Pomaže kod upala u ustima i probavnim organima, kod upala želuca i crijeva. Olakšava izlučivanje tekućine iz organizma te pomaže pri upalama mokraćnih puteva, uklanja česti podražaj i bol pri mokrenju.

List peršina sadrži eterično ulje, mineralne tvari te flavonske glikozide. Ima antiseptičko, spazmolitično i diuretsko djelovanje. Pomaže kod bolnih menstruacija, potiče izlučivanje tekućine iz organizma.
U Njemačkoj je odobrena biljka za ispiranje mokraćovoda, te za prevenciju i liječenje bubrežnih kamenaca. British Herbal Compedium preporuča peršin za nadutost, dispepsiju, dizuriju (bolno mokrenje) i reumatska stanja. *

List breze sadrži flavonoide, tanine, eterično ulje i saponine. Breza djeluje antiseptički i diuretski (potiče izlučivanje tekućine iz organizma), pomaže ispiranju mokraćnih puteva i bubrega kod upala, pijeska i kamenaca. Olakšava pražnjenje mjehura i uklanja česti podražaj i bol pri mokrenju.
Ispiranje mokraćnih puteva štiti od infekcija koje su česte kod povišenog šećera.

*Izvor:
Herbal Medicine, Expanded Commission E Monographs, Blumenthal/Goldberg/Brinckmann, ISBN 0-9670772-1-4

**Izvor:
Danica Kuštrak: Farmakognozija Fitofarmacija, ISBN 953-212-202-8

Upozorenje

Sve informacije na našim stranicama su informativne i edukativne prirode, kao takve ne mogu zamijeniti savjet ili dijagnozu stručne medicinske osobe.
Opisi djelovanja artikala baziraju se na tradicionalnom korištenju njihovih pojedinačnih sastavnica i ne uključuju nužno sve mjere predostrožnosti.
Prije korištenja proizvoda, konzultirajte se sa stručnim medicinskim osobljem.
Nemojte koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje bez konzultacije sa stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Prostavit® čaj 80g Suban”

Povezani proizvodi