MALOPRODAJA

SUBAN SAMOBOR
Biljna ljekarna i web dućan

Adresa maloprodaje
Perkovčeva 4, 10430 Samobor

Email: webshop@suban.hr
Telefon: 01/3363-940

NARUČITE U WEB DUĆANU ILI NAS NAZOVITE NA 01/3363-940
Otvori

Dodatak prehrani

Sastojci:
Prostavit®kapi sadrže etanolnu iscrpinu ljekovitog bilja: korijena koprive (Urtica dioica, radix) i zeleni vrbovice (Epilobium porviflorum, herba).

Kapi sadrže 70 vol% etilni alkohol.

Način primjene:
3 puta na dan popiti po 20 kapi s malo vode.

Napomene:
Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Upozorenje:
Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama. Vremensko ograničenje primjene je 4 mjeseca..

Način čuvanja:
Čuvati u zatvorenoj ambalaži na sobnoj temperaturi.

Rok trajanja i serijski broj naznačen na ambalaži.

Robna marka

Pakiranje

30 ml

SKU

3858882912020

Djelovanje

Prostavit® kapi se koriste kao dopunska terapija upale prostate,  kod početnog stadija uvećane prostate i  kod upale mokraćnih puteva.

O biljkama

Korijen koprive povoljno djeluje na probleme uzrokovane povećanom prostatom.
Sadrži sterol sitosterol, fenolne spojeve, lignane i lektine. Sadrži i trjeslovine koje vežu bjelančevine i time smanjuju mogućnost za razvoj bakterija, kao i  fitosterole koji smanjuju otok prostate (poboljšavaju protok urina, olakšavaju izmokravanje i smanjuju količinu urina koja zaostaje u mokraćnom mjehuru).

Može se koristiti i kao kupka kod masne kose, pojačanog ispadanja i prhuti kose.

U Njemačkoj se korijen koprive koristi za olakšavanje simptoma povećane prostate, te kod otežanog mokrenja kod benigne hiperplazije prostate.*

Vrbovica se koristila od davnina, ali je s vremenom zaboravljena. Iz zaborava ju je izvukla austrijska travarka i autorica Maria Treben. U svojoj knjizi Zdravlje iz Božje ljekarne (Gesundheit aus der Apotheke Gottes), navodi:

„Mnogi oboljeli na prostatu mogu uz pomoć vrbovice opet ozdraviti, čak često i tako da se ne moraju podvrgnuti operaciji. Ako je operacija već obavljena, čaj od vrbovice uklanja žarenje ili druge tegobe koje se nakon operacije često javljaju.“

Sve navedeno stoji i danas jer se vrbovica smatra najučinkovitijom biljkom u liječenju bolesti koje pogađaju prostatu.

Vrbovica djeluje protuupalno, smanjuje edem prostate. Pomaže kod tegoba s mokrenjem i početnog stadija uvećane prostate.

*Izvor:
Herbal Medicine, Expanded Commission E Monographs, Blumenthal/Goldberg/Brinckmann, ISBN 0-9670772-1-4

Upozorenje

Sve informacije na našim stranicama su informativne i edukativne prirode, kao takve ne mogu zamijeniti savjet ili dijagnozu stručne medicinske osobe.
Opisi djelovanja artikala baziraju se na tradicionalnom korištenju njihovih pojedinačnih sastavnica i ne uključuju nužno sve mjere predostrožnosti.
Prije korištenja proizvoda, konzultirajte se sa stručnim medicinskim osobljem.
Nemojte koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje bez konzultacije sa stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Prostavit® biljne kapi 30ml Suban”

Povezani proizvodi