Opis

PREDSTAVLJAMO VAM NOVI CITROFIT ORGANIC 1200

Novi Citrofit Organic u sebi sadrži 1200 mg bioflavonoida na 100 ml tekućine, što je najveća količina bioflavonoida do sada na tržištu (120%), te u sebi ima i 62% C vitamina.

 

– Vitamin C (L-askorbinska kiselina) doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i normalnoj funkciji imunološkog sustava. Vitamin C ima važnu ulogu u stvaranju steroidnih hormona. U hipofizi, gdje ga već ima prirodno, doprinosi stvaranju kortikotropnih hormona. Neophodan je pri pravilnim funkcijama metabolizma folne kiseline, kobalta i željeza.

Također je potreban za održavanje baktericidne moći krvnih stanica i tako povećava otpornost organizma prema infekcijama. (Higijena-medicinska knjiga, 245. str.)

 

– Pošto je Citrofit Organic 1200 napravljen od 84% grejpa, koji ima jako pozitivno djelovanje u probavi šećera i masti, regulira tjelesnu težinu, stimulira rad jetre i žuči, održava normalnu funkciju kardio vaskularnog sistema, štiti arterije, pomaže kod povišenog kolesterola, te prevenciji mnogih bolesti, prema ayurvedskoj medicini gorko (grejp je takav) regulira povećanu pittu (upalne procese) i povećanu kaphu (povećana sluz, alergije, astma…), te povećava vatu odnosno vayu (zrak, vitalnost organizma). (Ayurvedska enciklopedija, 67. i 131. str).

 

– Bioflavonoidi: Neki znanstvenici bioflavonoide nazivaju i C-kompleks pošto se nerijetko nalaze u društvu s vitaminom C. Mnoga istraživanja o bioflavonoidima govore o njihovim mogućim ulogama u organizmu. Za sada se dosta pouzdano zna da bioflavonoidi mogu pozitivno utjecati na oštećenu funkciju kapilara i vena.

 

Nadalje, brojne studije pokazale su da bi bioflavonoidi mogli imati antitrombotička svojstva – samo to svojstvo definitivno bi bilo korisno u liječenju flebitisa i drugih poremećaja zgrušavanja. Pokazano je i da su brojni bioflavonoidi moćni antioksidanti, tj. da spriječavaju oštećenje stanica koje uzrokuju slobodni radikali, nusprodukti oksidativnog metabolizma.

 

Pošto se bioflavonoidi ne smatraju vitaminom niti neophodnim tvarima za sada ne postoji preporučena dnevna doza unosa bioflavonoida, ali brojni znanstvenici vjeruju da prehrana s puno bioflavonoida iz voća i povrća može spriječiti razvoj svih srčanih bolesti i mnogih tumora. (Wikipedija).

Napomena:  U periodu povećanih prehlada i alergija može se povećati broj kapi.

Rok upotrebe 3 godine (otisnut na bočici), te nakon otvaranja proizvod potrošiti u roku 6 mjeseci. 

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi:

Osobe do 10 godine (=21 kap )

Bioflavonoidi 11,0 mg

Vitamin C 23,0 mg (29% PU )

Osobe starije od 10 godina (= 45 kapi )

Bioflavonoidi 23,6 mg

Vitamoin C 49,3 mg ( = 62% PU )

Sastojci: 

Ekstrakt organski uzgojenog grejpa (citrus spp.) 84% ekstrakt sjemenke grejpa, pulpa i bijeli dio ploda. Emulgator: biljni glicerol, voda, L- askorbinska kiselina.

100 ml proizvoda sadrži 1200 mg bioflavonoida.

Upute za upotrebu:

Osobe mlađe od 10 godina uzeti tri puta dnevno po 7 kapi i pomiješati ih s vodom ( 1 kap ide na 2 kg tjelesne težine ukupnog dnevnog unosa )

Osobe starije od 10 godina uzeti tri puta dnevno po 15 kapi i pomiješati ih s vodom. Protresti prije upotrebe.

Napomene:

Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračivati. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamijena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Upozorenje:

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati sa liječnikom. Ne preporuča se trudnicama i dojiljama.

Uvijeti čuvanja:

Čuvati zaštićeno od svjetla, na suhom i hladnom mjestu.

Zemlja podrijetla: Hrvatska

Dodatne informacije

Pakiranje

30 ml, 100 ml

Sve informacije na našim stranicama su informativne i edukativne prirode, kao takve ne mogu zamijeniti savjet ili dijagnozu stručne medicinske osobe.
Opisi djelovanja artikala baziraju se na tradicionalnom korištenju njihovih pojedinačnih sastavnica i ne uključuju nužno sve mjere predostrožnosti.
Prije korištenja proizvoda, konzultirajte se sa stručnim medicinskim osobljem.
Nemojte koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje bez konzultacije sa stručnim medicinskim osobljem.

1 review for Citrofit organic 1200 kapi

  1. korina.starcevic (Potvrđen vlasnik)

    Odlične kapi! Koristim ih kod upale mjehura, imaju vrlo brzo i dugoročno djelovanje. Bolji su mi od klasičnih antibiotika.

Add a review