Opis

Kokosovo ulje se dobiva iz kopre, sušenog mesa kokosovog oraha. Sadrži  visoki udio  zasićenih masnih kiselina, a također i sadrži minerale poput željeza i cinka. Zbog svog sastava ulje je vrlo stabilno i sporo oksidira.

Stanovnici tropskih područja koriste kokos za njegu opekotina od sunca, ili pak oštećenih i popucalih bradavica kod dojilja.

Dokazano je da kokosovo ulje sadrži fitosterole, koji su zaslužni za protuupalno i regenerativno svojstvo ulja.

Ulje kokosa se pretežno koristi u kozmetičkoj industriji, ali treba napomenuti i njegova  antibakterijska svojstva. Prema nekim studijama, laurinska kiselina koja je prisutna u ulju pokazuje značajno djelovanje na gram-pozitivne i gram-negativne bakterije, poput Staphylococcus aureus, Streptococcus spp. i Enterobacter spp.

Kao sastojak kozmetičkih proizvoda ili ako se koristi samostalno, kokosovo ulje odlično vlaži i omekšava kožu. Nakon nanošenja koža je baršunasto glatka.

U masažama, odlična kombinacija je kokosovo i bademovo ulje, jer su oba ulja idealna po upojnosti i klizavosti.

Često se koristi u izradi balzama za usne, baš zbog svoje konzistencije. Najčešće se koristi u pakunzima za njegu kose, jer hrani i regenerira suhu kosu.

Kokosovo ulje čuva mekoću i vlažnost kože stvarajući sloj koji dopušta koži zadržavanje vlage i štiti kožu od štetnog utjecaja sunca vjetra i hladnoće.

Ulje kokosa idealno je za njegu kose i kože. Koristi se i kao balzam za usne, sredstvo protiv opeklina, a dojilje ga mogu koristiti za oporavljanje popucalih bradavica.

Koristi se i u njezi i oblikovanju kose tako što kosi daje čvrstoću i čuva njenu prirodnu vlažnost. Bočicu sa sadržajem zagrijati u toploj vodi ili mikrovalnoj pećnici (35-38ºC) dok se ne otopi. Koristiti za njegu kože i kose.

Dodatne informacije

Robna marka

Pakiranje

100 ml

SKU

3858883903379

Sve informacije na našim stranicama su informativne i edukativne prirode, kao takve ne mogu zamijeniti savjet ili dijagnozu stručne medicinske osobe.
Opisi djelovanja artikala baziraju se na tradicionalnom korištenju njihovih pojedinačnih sastavnica i ne uključuju nužno sve mjere predostrožnosti.
Prije korištenja proizvoda, konzultirajte se sa stručnim medicinskim osobljem.
Nemojte koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje bez konzultacije sa stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Ulje kokosa 100 ml Aromatica”