Opis

Cink je poznat kao supermineral zbog činjenice da je iznimno važan za naše zdravlje. Uz druge uloge bitan je za normalno djelovanje kognitivnih funkcija i funkcioniranje imunološkog sustava. Izvor cinka je uglavnom hrana životinjskog podrijetla. Biljne namirnice sadrže cink, ali je njegova apsorpcija često smanjenja zbog prisutnosti fitata. Naše tijelo ne može samo proizvesti cink zbog čega ga moramo stalno unositi prehranom ili dodacima prehrani. U ubrzanoj svakodnevici kada često preskačemo obroke vrlo brzo dolazi do pomankanja cinka u organizmu. Vjerojatnost da ćemo svaki dan pojesti jednu kamenicu koja sadrži dnevnu dozu cinka je jako mala.
Kod uzimanja cinka u dodacima prehrani bitan je njegov oblik. Najčešći oblici cinka u dodacima prehrani su acetat, bisglicinat, pikolinat, sulfat i glukonat. Kod ovih oblika cinka njegova apsorpcija je rijetko veća od 50%. Najbolju apsorpciju, kao i kod magnezija ima cink u obliku citrata. Njegova najmanja apsorpcija je, potvrđeno studijama, 61.3% što je najviše od svih oblika cinka.

VONpharma – ČISTA KVALITETA.

Cink igra ulogu u:

  • funkcioniranju imunološkog sustava,
  • očuvanju vida,
  • kognitivnim funkcijama,
  • metabolizamu kiselina, baza, ugljikohidrata i masnih kiselina,
  • Sintezi DNA i proteina,
  • plodnosti i reprodukciji,
  • zaštiti stanica od oksidativnog stresa,
  • dijeljenju stanica,
  • održavanju zdravih kostiju, kose, noktiju i kože.

Primjereno za vegane.

DNEVNI UNOS: Uzeti jednu tabletu dnavno.

AKTIVNI SASTOJCI U 1 TABLETI: %PDV*
Cink 25 mg 250%

*Preporučeni dnevni unos

SASTOJCI: cinkov citrat, sredstvo za povećanje volumena (dikalcijev fosfat), maltodekstrin, sredstva protiv prianjanja (kroskarmeloza natrij, magnezijeve soli masnih kiselina), sredstvo protiv sljepljivanja (silicijev dioksid), ovojnica tablete (polivinilpirolidon, talk, titanijev dioksid).

Proizvod ne sadrži laktozu, sol, gluten, umjetne boje, arome i konzervanse.

Dodatne informacije

Robna marka

Pakiranje

120 tbl

SKU

3830066150305

Sve informacije na našim stranicama su informativne i edukativne prirode, kao takve ne mogu zamijeniti savjet ili dijagnozu stručne medicinske osobe.
Opisi djelovanja artikala baziraju se na tradicionalnom korištenju njihovih pojedinačnih sastavnica i ne uključuju nužno sve mjere predostrožnosti.
Prije korištenja proizvoda, konzultirajte se sa stručnim medicinskim osobljem.
Nemojte koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje bez konzultacije sa stručnim medicinskim osobljem.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “CINK CITRAT tablete Vonpharma”