MALOPRODAJA

SUBAN SAMOBOR
Biljna ljekarna i web dućan

Adresa maloprodaje
Perkovčeva 4, 10430 Samobor

Email: webshop@suban.hr
Telefon: 01/3363-940

NARUČITE U WEB DUĆANU ILI NAS NAZOVITE NA 01/3363-940
Otvori

Dodatak prehrani

Sadrži komorač koji pomaže kod nadutost i grčeva, matičnjak koji doprinosi normalnoj funkciji probavnog sustava i stolisnik koji olakšava probavu.

Sastojci:
Spazmosan®kapi sadrže etanolnu iscrpinu ljekovitog bilja: ploda običnog komorača (Foeniculum vulgare), lista matičnjaka (Melissa officinalis), zeleni stolisnika (Achillea millefolium) i cvijeta prave kamilice (Matricaria recutita).

Kapi sadrže 70 vol% etilni alkohol.

Način primjene:
3 puta na dan popiti po 30 kapi s malo vode.

Napomene:
Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Upozorenje:
Proizvod sadrži 70% vol alkohola  i ne uzimati bez razrjeđenja. Ne preporučuje trudnicama, dojiljama i djeci.

Zemlja podrijetla:
Hrvatska

Način čuvanja:
Čuvati u zatvorenoj ambalaži na sobnoj temperaturi.

Rok trajanja i serijski broj naznačen na ambalaži.

Robna marka

Pakiranje

30 ml

SKU

3858882912464

Djelovanje

Spazmosan® kapi pomažu kod grčeva u probavnom traktu i kod bolnih menstruacija.

O biljkama

Savezna komisija za monografije droga Njemačke (Commission E) odobrila je oralno konzumiranje pripravaka sa sjemenkama (plodom) komorača za tretiranje dispepsije, probavnih grčeva i nadutosti.*

Komorač djeluje karminativno (smanjuje nadutost), ekspektorantno (potiče iskašljavanje) i spazmolitično (umanjuje grčeve).

Daje se kod nadimanja  i grčeva u želucu i crijevima.

Komorač da je posebnu posebnu aromu pripravcima.

Matičnjak (melisa) ima opuštajući i smirujući učinak na cijeli organizam.
Sadrži eterična ulja koja, osim što umiruju, umanjuju nadutost i grčeve (spazmolitik), te stimuliraju rad probavnog sustava.
Matičnjak se tradicionalno koristi kod stresa, nesanice i napetosti. Prema ESCOP-u, terapeutske indikacije su napetost, iritabilnost i nemir, kao i simptomatska terapija probavnih poteškoća kao što su blaži grčevi.*
Matičnjak smanjuje ubrzani rad srca.

Stolisnik se koristi kao lijek u različitim kulturama već stotinama godina. Ime je navodno dobio prema Ahileju, koji je prema grčkom mitu nanosio stolisnik na svoje rane.

Commission E dozvoljava oralnu upotrebu stolisnika kod gubitka apetita, dispepsije i grčeva u probavnom traktu. Lokalno se primjenjuje kao sjedeća kupka za psihosomatske grčevite bolove u donjem dijelu zdjelice kod žena.*

British Herbal Compedium preporuča oralno korištenje stolisnika za povišenu temperaturu, prehladu i probavne poteškoće, a lokalno za rane koje sporo zacjeljuju i upalne kožne procese.*

Stolisnik djeluje protuupalno, spazmolitično, antimikrobno i antifugalno. Prema rezultatima istraživanja japanskih autora, pripravci stolisnika imaju i antitumorsko djelovanje.
Glavno područje djelovanja stolisnika su dispeptičke tegobe i grčevi u želučano-probavnom traktu. Lokalno se primjenjuje u balneoterapiji i kod kožnih bolesti.**

Stolisnik sadrži eterična ulja, seskviterpenske laktone, flavonoide, tanine. Ima antimikrobni učinak, smanjuje upalu, djeluje spazmolitički (opušta grčeve) i karminativno (sprečava i uklanja nadutost). Potiče lučenje žuči i želučanog soka. Daje se kod pomanjkanja apetita, želučanih i crijevnih tegoba praćenih nadutošću i grčevima. Kao kupke primjenjuje se kod ženskih tegoba i kožnih problema.

Kamilica
se opisivala u medicinskim zapisima još od davnina. Bila je važan lijek starim Egipćanima, Grcima i Rimljanima. Ime je dobila iz grčke riječi chamos (tlo) i melos (jabuka), što je označavalo njen niski rast uz zemlju i miris cvjetova koji podsjeća na jabuke.

Kamilica sadrži eterično ulje, flavonoide, seskviterpenske laktone (matricin), bisabolol. Djeluje antiflogistički (protuupalno), spazmolitički (opušta grčevite boli), baktericidno, dezodorirajuće,  protuupalno, pospješuje cijeljenje rana. Umiruje cjelokupan organizam.
Pomaže kod spazama (grčeva) i upala želuca i crijeva (gastritis, spastički kolitis). Kamilica djeluje smirujuće na upaljenu želučanu sluznicu.

Savezna komisija za monografije droga Njemačke (Commission E) odobrila je korištenje cvjetova kamilice kod gastrointestalnih grčeva i upalnih bolesti gastrointestalnog trakta. Također je odobreno dermalno korištenje kamilice kod upalnih procesa na koži i na sluznici, bakterijskih kožnih oboljenja, uključujući i oboljenja usne šupljine i desni. Uz to, kamilica se indicira za korištenje kod upala i iritacija dišnog sustava (inhalacije) i genitalnih upala (kupke i irigacije).*

Sinergija navedenih biljaka pomaže za smanjenje grčeva te kod menstrualnih tegoba (bolne mentruacije).

*Izvor:
Herbal Medicine, Expanded Commission E Monographs, Blumenthal/Goldberg/Brinckmann, ISBN 0-9670772-1-4

**Izvor:
Danica Kuštrak: Farmakognozija Fitofarmacija, ISBN 953-212-202-8

Upozorenje

Sve informacije na našim stranicama su informativne i edukativne prirode, kao takve ne mogu zamijeniti savjet ili dijagnozu stručne medicinske osobe.
Opisi djelovanja artikala baziraju se na tradicionalnom korištenju njihovih pojedinačnih sastavnica i ne uključuju nužno sve mjere predostrožnosti.
Prije korištenja proizvoda, konzultirajte se sa stručnim medicinskim osobljem.
Nemojte koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje bez konzultacije sa stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Spazmosan® biljne kapi 30ml Suban”

Povezani proizvodi