Opis

Dobiva se hladnim tiještenjem klica pšenice.

Vrlo je cijenjeno u kozmetici, jedan od najpoznatijih izvora vitamina E. Sadrži najmanje 2,8 mg vitamina E po gramu ulja. Sadrži i vitamine A i D i esencijalne masne kiseline: 4-10% α- linolenske kiseline, 52-59% linolne kiseline.

Usprkos visokom sadržaju polinezasićenih kiselina, ulje se teško kvari upravo zbog sadržaja vitamina E.

Zbog ovako bogatog sadržaja koji potiče prirodni proces regeneracije kože ulje se preporučuje za dohranu i njegu suhe, stanjene i zrele kože, za regeneraciju kože nakon trauma i bolesti, za prevenciju strija i u pakunzima  za kosu.

Štiti stanice kože od oštećenja, dokazano smanjuje nastanak i djelovanje bora, dubinski hrani i regenerira kožu.

Hranjivo ulje pogodno za njegu svih tipova kože, a posebno za njegu suhe, oštećene, zrele i osjetljive kože te za prevenciju strija i bora.

Dodatne informacije

Robna marka

Pakiranje

100 ml

SKU

3858883903461

Sve informacije na našim stranicama su informativne i edukativne prirode, kao takve ne mogu zamijeniti savjet ili dijagnozu stručne medicinske osobe.
Opisi djelovanja artikala baziraju se na tradicionalnom korištenju njihovih pojedinačnih sastavnica i ne uključuju nužno sve mjere predostrožnosti.
Prije korištenja proizvoda, konzultirajte se sa stručnim medicinskim osobljem.
Nemojte koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje bez konzultacije sa stručnim medicinskim osobljem.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Ulje pšeničnih klica 100 ml Aromatica”