Opis

Ulje jojobe je po kemijskom sastavu vosak i slično je sastavu ljudskog sebuma.

Od masnih kiselina sadrži: oleinsku, linolnu, linolensku i arahidonsku. Brzo i lagano se upija kroz kožu. Prikladno je za sve tipove kože. Suhu kožu vlaži i mekša dok kod masne uravnotežuje proizvodnju sebuma.

Zbog velikog sadržaja joda, ulje jojobe ima i antimikrobno djelovanje kojim sprečava razvoj bakterija i gljivica na koži. Djeluje istovremeno kao emolijens i humektans, djeluje protuupalno i antiparazitski te antioksidativno. Tako na problematičnu kožu s aknama može djelovati na dva načina: reducira stvaranje sebuma i štiti kožu od štetnih bakterija.

Koristi se za tretiranje bora, strija i hiperpigmentirane kože. Povremeni pakunzi za kosu s jojobinim uljem uz masažu će pridonijeti ljepšem, zdravijem izgledu i kosi će vratiti prirodnu boju i sjaj.

Ulje jojobe je stabilno i ne kvari se pri povišenim temperaturama. Hladno prešano jojobino ulje je jednostavno i prirodno, a po svom djelovanju višefunkcionalno.

Željenu količinu nanjeti na čistu kožu i blago umasirati. Koristi se za masažu i njegu kože lica i tijela, za njegu kose i vlasišta te kao sredstvo za uklanjanje šminke. Pogodno je i kao nosivo ulje za aromaterapijsku masažu.

Dodatne informacije

Robna marka

Pakiranje

100 ml

SKU

3858883903355

Sve informacije na našim stranicama su informativne i edukativne prirode, kao takve ne mogu zamijeniti savjet ili dijagnozu stručne medicinske osobe.
Opisi djelovanja artikala baziraju se na tradicionalnom korištenju njihovih pojedinačnih sastavnica i ne uključuju nužno sve mjere predostrožnosti.
Prije korištenja proizvoda, konzultirajte se sa stručnim medicinskim osobljem.
Nemojte koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje bez konzultacije sa stručnim medicinskim osobljem.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Ulje jojobe 100 ml Aromatica”