Opis

 

Psyllium (Plantago psyllium) poznat pod nazivom “Indijski trputac”, je jednogodišnja biljka koje raste u južnoj Europi, Maloj Aziji i Indiji. U zemljama istoka poznat je od davnina.

Ljuskice indijskog trpuca su neutralnog okusa, prirodno ne sadrže gluten, a njihovom konzumacijom u organizam unosimo: vlakna, lipide, nezasićene masne kiseline te fitonutrijente koji imaju protuupalna, kardioprotektivna, antioksidantna , hipoglikemijska i mnoga druga svojstva.

Glavna osobina psyllium ljuskica je svojstvo da upijaju i zadržavaju vodu iz okoline i uz to povećavaju svoj volumen. Zbog toga je prilikom njihovog korištenja potrebno u organizam unositi i više tekućine.

Psyllium ljuskice prirodno ne sadrže gluten tako da je njihova upotreba česta u receptima za kruh, peciva i kolače bez jaja ili kao zgušnjivač za juhe i umake.

Primjena: 1 žličicu ljuskica razmutiti u jogurtu, vodi ili soku te konzumirati odmah .

Napomena: Može se koristiti tijekom trudnoće i dojenja uz prethodan savjet liječnika. Osobe koje koriste lijekove za kolesterol kao i  dijabetičari se prije upotrebe trebaju savjetovati s liječnikom.

Sastav: 100% psyllium ljuskice

Pakiranje: 250 g, 500 g, 1 kg

Dodatne informacije

Robna marka

Pakiranje

250 g, 500 g, 1 kg

Sve informacije na našim stranicama su informativne i edukativne prirode, kao takve ne mogu zamijeniti savjet ili dijagnozu stručne medicinske osobe.
Opisi djelovanja artikala baziraju se na tradicionalnom korištenju njihovih pojedinačnih sastavnica i ne uključuju nužno sve mjere predostrožnosti.
Prije korištenja proizvoda, konzultirajte se sa stručnim medicinskim osobljem.
Nemojte koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje bez konzultacije sa stručnim medicinskim osobljem.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Indijski trputac (Psyllium) ljuskice Suban”