Opis

  • Pozitivno djeluje na nesanicu
  • napade tjeskobe
  • lošu probavu te stres

  Matičnjak (Melisa) eterično ulje je izrazito anksiolitičko, a djeluje i protuupalno. Ulje je vrlo sigurno, ali ga treba koristiti u vrlo malim dozama. Samostalno nije pogodno za oralnu upotrebu, već se u nižoj koncentraciji dodaje drugim uljima sličnog djelovanja.

  Prema grčkoj mitologiji, matičnjak (melisa) je bio izvor meda kojim se hranio Zeus kada ga je majka sakrila da ga otac Kronos ne ubije. Mit ima temelja u istini jer pčele obožavaju ispašu matičnjakom, a med koji nastaje doista je božanstvenog okusa. Gotovo sve kulture poznaju matičnjak kao iznimnu biljku. Eterična ulja matičnjaka su jako popularna i tražena.

  NAZIV: Eterično ulje Melisa
  BOTANIČKI NAZIV: Melissa Officinalis (blend)
  NAČIN UZGOJA: Konvencionalni
  NAČIN DOBIVANJA: destilacija vodenom parom listova i dodatkom sastavnica
  GLAVNE SASTAVNICE: geraniol, linalol, citral, limonen
  ZEMLJA PODRIJETLA: UK
  UPOTREBA: U posudicu s vodom mirisne lampe staviti 5-10 kapi ulja, dopuniti je vodom i upaliti svjećicu ili ukapati ulje u ultrazvučni osvježivač zraka.
  NAČIN ČUVANJA: Čuvati izvan dohvata djece. Čuvati u dobro zatvorenom spremniku na suhom, tamnom i hladnom mjestu

  Izvor: Kemija i farmakologija esencijalnih ulja

Dodatne informacije

Robna marka

Pakiranje

10 ml

SKU

3856023209107

Sve informacije na našim stranicama su informativne i edukativne prirode, kao takve ne mogu zamijeniti savjet ili dijagnozu stručne medicinske osobe.
Opisi djelovanja artikala baziraju se na tradicionalnom korištenju njihovih pojedinačnih sastavnica i ne uključuju nužno sve mjere predostrožnosti.
Prije korištenja proizvoda, konzultirajte se sa stručnim medicinskim osobljem.
Nemojte koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje bez konzultacije sa stručnim medicinskim osobljem.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Eterično ulje Melisa 10 ml Biofarm”