Opis

 • Kapsule vitamin D3, dodatak prehrani 

  Sadržaj jedne kapsule: 200,05 mg

  Sastojci: ulje lana, vitamin D3 (kolekalciferol), biljna željatina, glicerin, voda

  Vitamin D3 dobiven je iz riblje jetre te otopljen u lanenom ulju.

   

   

  Sastojci 1 kapsule Količina %PU*
  Ulje lana 200 mg
  Vitamin D3

  (kolekalciferol)

  50 µg (2000 I.J.) 1000%

  *PU – preporučeni dnevni unos

   

  Neto količina: 60 kapsula

  Način primjene: 1  puta dnevno po 1 kapsula

   

  Napomena: Čuvati od dohvata male djece, preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Trudnice i dojilje prije uporabe posavjetovati se s liječnikom. Dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

   

   

  Namjena:

  Vitamin D3 pomaže u smanjenju rizika infekcija respiratornog sustava i održavanju imuniteta, gustoće kostiju i snage mišića. Preporučuje se kod upalnih bolesti crijeva, kod osteoporoze te za očuvanje imuniteta. Preporuke za rizične skupine u odraslih ljudi su 1500 – 2000 IJ. U rizične skupine spadaju osobe koje se ne izlažu suncu i većinu vremena provode u zatvorenom prostoru, osobe starije dobi i polimorbidni bolesnici.

   

  Djelovanje:

  Vitamin D3 (kolekalciferol) je aktivni oblik oblik vitamina D životinjskog porijekla. Ima važnu ulogu u modulaciji nespecifičnog i specifičnog imunog odgovora, a antiinfektivni učinak postiže na način da djeluje na ekspresiju katelicidina i beta – defenzina 2 u epitelnim stanicama i fagocitima. Održava homeostazu kalcija i fosfata u plazmi, smanjuje rizik od prijeloma kostiju te održava funkciju i ravnotežu zdravlja gastroenteralnog sustava, posebice crijeva.

Dodatne informacije

Robna marka

Pakiranje

60 cps

SKU

3859892137328

Sve informacije na našim stranicama su informativne i edukativne prirode, kao takve ne mogu zamijeniti savjet ili dijagnozu stručne medicinske osobe.
Opisi djelovanja artikala baziraju se na tradicionalnom korištenju njihovih pojedinačnih sastavnica i ne uključuju nužno sve mjere predostrožnosti.
Prije korištenja proizvoda, konzultirajte se sa stručnim medicinskim osobljem.
Nemojte koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje bez konzultacije sa stručnim medicinskim osobljem.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Vitamin D3 kapsule Sensapharm”