Opis

Pravilan rad štitnjače izuzetno je važan za naše mentalno zdravlje. Štitnjača koja proizvodi preveliku ili premalu količinu hormona, posljedično uzrokuje hormonalni disbalans zbog kojeg cijeli organizam ne može pravilno funkcionirati. Za naše mentalno zdravlje, od nutrijenata su izuzetno važni: folna kiselina, vitamin B1 (tiamin), vitamini B3, Bi B12 koji doprinose normalnoj psihološkoj funkciji te jod i cink koji doprinose normalnoj kognitivnoj funkciji. Uz navedene funkcije folna kiselina te vitamin B3, B6, B12 imaju izuzetno važnu ulogu u smanjenju umora i iscrpljenosti. Kolin se pokazao izuzetno korisnim za kognitivno, psihičko i mentalno zdravlje (anksioznost i drugi poremećaji raspoloženja), posebice ako se kombinira s vitaminima B skupine s kojima ima sinergijsko djelovanje.

Uz esencijalni mineral jod, selen je također uključen i potreban za adekvatnu sintezu hormona štitnjače, njihovu aktivaciju i metabolizam.  Vitamin D u ljudskom organizmu ima izrazitu važnost u procesu dijeljenja stanica te doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava što je posebice ključan aspekt kod ljudi koje boluju od autoimunih bolesti (Hashimoto).

Način primjene

1-2 kapsule dnevno, uz obrok(e).
Prigodan za vegane i vegetarijance, trudnice i dojilje te osobe koje već uzimaju hormonalnu terapiju.

Jedno pakiranje sadrži 60 Licaps® Vcaps® Plus kapsula.

Sastojci u dnevnoj dozi (dvije Licaps® Vcaps® kapsule) % PU*
L-tirozin
310 mg
Fofatidil-kolin
85 mg
Cink (cinkov citrat)
15 mg 150 %
Vitamin E (D-alfa tokoferol)
20 mg 166 %
Vitamin B3 (nikotinamid)
20 mg 125 %
Vitamin B6 (piridoksal fosfat)
3,5 mg 250 %
Vitamin B1 (tiamin nitrat)
3,5 mg 318 %
Bakar (bakrov sulfat)
1 mg 100 %
Folna kiselina
400 μg 200 %
Selen (L-selenometionin)
100 μg 181 %
Jod (kalijev jodid)
90 μg 60 %
Vitamin D (kolekalciferol)
25 μg (1.000 IJ) 500 %
Vitamin B12 (metilkobalamin)
2,6 μg 104 %
*PU – dnevni preporučeni unos

Dodatne informacije

Robna marka

Pakiranje

60 cps

SKU

3859892681883

Sve informacije na našim stranicama su informativne i edukativne prirode, kao takve ne mogu zamijeniti savjet ili dijagnozu stručne medicinske osobe.
Opisi djelovanja artikala baziraju se na tradicionalnom korištenju njihovih pojedinačnih sastavnica i ne uključuju nužno sve mjere predostrožnosti.
Prije korištenja proizvoda, konzultirajte se sa stručnim medicinskim osobljem.
Nemojte koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje bez konzultacije sa stručnim medicinskim osobljem.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Thyroideal+ 60 kapsula ALMAGEA®”