Opis

Jetra je jedan od vitalnih organa ljudskog organizma. U jetri se neprestano odvijaju mnogi važni metabolički procesi, stoga je njeno normalno funkcioniranje neophodno za život. Jetra regulira metabolizam ugljikohidrata, proteina i masti iz hrane koju svakodnevno konzumiramo te je odgovorna za sintezu mnogih proteina. Sprema mnogo važnih tvari u organizmu – u njoj se skladište željezo i vitamini, osobito vitamini A, D i B12. Uz to, glavno je mjesto za razgradnju brojnih tvari.

Iako jetra ima iznimno dobru sposobnost obnavljanja, procesi detoksikacije mogu ostaviti posljedice. Najbolji savjet za zaštitu jetre svakako je uklanjanje štetnih utjecaja, što se prije svega odnosi na ono na što sami možemo utjecati – alkohol, nepravilna prehrana, pušenje te neumjerenost u primjeni lijekova. Kao potpora prirodnom procesu zaštite jetre od štetnih utjecaja najčešće se preporučuje ekstrakt sikavice.

Silimarin Plus sa svojim aktivnim sastojcima pruža zaštitu zdravlju i funkciji jetre.

Sikavica je dragocjena biljka za zaštitu zdravlja jetre. Plod sikavice je blagotvoran zbog prisutnosti silimarina koji se u ovu svrhu koristi više od 2000 godina. Silimarin nije jedan spoj nego kompleks različitih spojeva koji zajedno ostvaruju više bioloških učinaka koji dovode do zaštite jetre od oštećenja izazvanog različitim uzrocima. Silimarin povećava razinu glutationa u jetri, a glutation je najvažniji antioksidans  za zaštitu jetre i njegova razina pada ako smo svakodnevno izloženi visokim razinama toksina.

Kolin doprinosi održavanju normalne funkcije jetre i normalnom metabolizmu lipida.

B vitamini su potrebni za pravilan metabolizam hranjivih tvari, stvaranje crvenih krvnih stanica te zaštitu živaca. Njihov manjak često može biti udružen s faktorima koji štetno djeluju na jetru, kao što je primjerice pretjerana konzumacija alkohola.

JEDNA (1) KAPSULA SADRŽI: KOLIČINA %PU*
Silimarin (iz 175 mg ekstrakta ploda sikavice) 140 mg **
Kolin 82,5 mg **
Vitamin B1 1,1 mg 100
Vitamin B2 1,4 mg 100
Vitamin B12 2,5 µg 100
Vitamin B3 (niacin) 16 mg NE 100
Folna kiselina 200 µg 100
Pantotenska kiselina 6 mg 100
Biotin 50 μg 100
Vitamin B6 1,4 mg 100

 *preporučeni dnevni unos
**preporučeni dnevni unos nije utvrđen

Način uzimanja:
Jedna (1) kapsula dnevno nakon jela.

Pakiranje:
30 kapsula

Dodatne informacije

Robna marka

Pakiranje

30 kaps.

SKU

3859893227103

Sve informacije na našim stranicama su informativne i edukativne prirode, kao takve ne mogu zamijeniti savjet ili dijagnozu stručne medicinske osobe.
Opisi djelovanja artikala baziraju se na tradicionalnom korištenju njihovih pojedinačnih sastavnica i ne uključuju nužno sve mjere predostrožnosti.
Prije korištenja proizvoda, konzultirajte se sa stručnim medicinskim osobljem.
Nemojte koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje bez konzultacije sa stručnim medicinskim osobljem.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Silimarin Plus kapsule Natural Wealth”