MALOPRODAJA

SUBAN SAMOBOR
Biljna ljekarna i web dućan

Adresa maloprodaje
Perkovčeva 4, 10430 Samobor

Email: webshop@suban.hr
Telefon: 01/3363-940

NARUČITE U WEB DUĆANU ILI NAS NAZOVITE NA 01/3363-940
Otvori

Dodatak prehrani

Sastojci:
Planta ST kapi sadrže etanolnu iscrpinu ljekovitog bilja: lista matičnjaka (Melissa officinalis, folium), zeleni bijele imela (Viscum album, herba), cvijeta i lista gloga (Crataegus monogyna, C. oxyacantha, folium cum flore).

Kapi sadrže 70 vol% etilni alkohol.

Način primjene:
3 puta na dan popiti po 30 kapi s malo vode.

Napomene:
Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Upozorenje:
Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se kod akutnih upalnih stanja i tuberkuloze te trudnicama, dojiljama i djeci. Vremensko ograničenje primjene je 4 mjeseca.

Zemlja podrijetla:
Hrvatska

Način čuvanja:
Čuvati u zatvorenoj ambalaži na sobnoj temperaturi.

Rok trajanja i serijski broj naznačen na ambalaži.

Robna marka

Pakiranje

30 ml

SKU

3858882910576

Djelovanje

Kapi se  se mogu koristiti kao dopunska terapija kod osoba s povišenim krvnim tlakom, kod osoba s graničnim tlakom te kod osoba koje imaju povišen krvni tlak u stanjima stresa.

O biljkama

Matičnjak (melisa) ima opuštajući i smirujući učinak na cijeli organizam.
Sadrži eterična ulja koja, osim što umiruju, umanjuju nadutost i grčeve (spazmolitik), te stimuliraju rad probavnog sustava.
Matičnjak se tradicionalno koristi kod stresa, nesanice i napetosti. Prema ESCOP-u, terapeutske indikacije su napetost, iritabilnost i nemir, kao i simptomatska terapija probavnih poteškoća kao što su blaži grčevi.*
Matičnjak smanjuje ubrzani rad srca.

Bijela imela je od davnina služila za liječenje u mnogim narodima pa je Galima i Keltima bila znana kao lijek za sve. Jako su je cijenili i mnogi poznati liječnici i iscjelitelji, a među njima Hipokrat, Rudolph Steiner i Sebastian Kneipp. Rudolf Steiner je 1917. godine objavio rad o ljekovitim svojstvima imele, kada se imela počinje koristiti u terapiji tumora.

Imela jača otpornost organizma, regulira krvni tlak i pozitivno djeluje na cirkulaciju. Djeluje preventivno na aterosklerozu.

Pučka medicina je odavna tvrdila da se niski ili visoki krvni tlak, uzrokovan smetnjama u krvotoku, u oba slučaja otklanja pomoću imele. Ovo dvojako, naočigled suprotno, djelovanje imele objašnjava se time što ljekovite tvari imele djeluju tako da se kolanje krvi normalizira, a rad srca ojača što dovodi do ravnoteže.

Glog sadrži flavonoide (viteksin, ramnozid), oligomerni procijanidin. Poboljšava prokrvljenost i snagu srčanog mišića, djeluje kao vazodilatator, jača stijenke krvnih žila. Daje se kod slabosti miokarda (srčanog mišića), osjećaja pritiska i stezanja oko srca, klimakteričnih smetnji. Djeluje smirujuće.

Glog pomaže zdravijem radu srca, pojačava srčanu prokrvljenost, djeluje pozitivno na cirkulaciju i krvni tlak. Usklađuje ritam srca i djeluje hipotenzivno. Smanjuje osjećaj pritiska i stezanja oko srca i uspuhanosti.

*Izvor:
Herbal Medicine, Expanded Commission E Monographs, Blumenthal/Goldberg/Brinckmann, ISBN 0-9670772-1-4
E/S/C/O/P Monographs, The Scientific Foundation for Herbal Medicinal Products, ISBN 1-901964-07-8 (ESCOP); ISBN 3-13-129421-3 (GTV); ISBN 1-58890-233-1 (TNY)

Upozorenje

Sve informacije na našim stranicama su informativne i edukativne prirode, kao takve ne mogu zamijeniti savjet ili dijagnozu stručne medicinske osobe.
Opisi djelovanja artikala baziraju se na tradicionalnom korištenju njihovih pojedinačnih sastavnica i ne uključuju nužno sve mjere predostrožnosti.
Prije korištenja proizvoda, konzultirajte se sa stručnim medicinskim osobljem.
Nemojte koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje bez konzultacije sa stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Planta ST biljne kapi 30ml Suban”

Povezani proizvodi