Opis

Dodatak prehrani

Sastojci:
Diet kapi sadrže etanolnu iscrpinu ljekovitog bilja: korijena maslačka (Taraxacum officinale, radix), zeleni preslice (Equisetum arvense, herba) i  korijena zečjeg trna (Ononis spinosa, radix).

Kapi sadrže 70 vol% etilni alkohol.

Način primjene:
3 puta na dan popiti po 40 kapi s malo vode.

Napomene:
Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Upozorenje:
Ne preporučuje se uzimati kod poremećaja rada srca ili bubrega, trudnicama i dojiljama. Ne preporučuje se uzimanje dulje od 1 mjeseca u kontinuitetu.

Način čuvanja:
Čuvati u zatvorenoj ambalaži na sobnoj temperaturi.

Rok trajanja i serijski broj naznačen na ambalaži.

Dodatne informacije

Pakiranje

30 ml

SKU

3858882910460

Robna marka

Sve informacije na našim stranicama su informativne i edukativne prirode, kao takve ne mogu zamijeniti savjet ili dijagnozu stručne medicinske osobe.
Opisi djelovanja artikala baziraju se na tradicionalnom korištenju njihovih pojedinačnih sastavnica i ne uključuju nužno sve mjere predostrožnosti.
Prije korištenja proizvoda, konzultirajte se sa stručnim medicinskim osobljem.
Nemojte koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje bez konzultacije sa stručnim medicinskim osobljem.

Tradicionalno korištenje biljaka:

Maslačak ima dugu povijest tradicionalnog korištenja kod problema jetre i žuči. Latinski naziv Taraxacum potječe iz grčke riječi taraxos (bolest) i akos (lijek).
Korijen maslačka se u narodnoj medicini koristi kod tegoba i za oporavak jetre i žuči, kod želučanih tegoba, kod bolesti gdje je potrebno potaknuti izmjenu tvari (greške u metabolizmu, povišene masnoće i šećer u krvi, redukcijske dijete kod povišene tjelesne težine).
Zbog koleretičnog, kolagognog, diuretičnog i laksativnog djelovanja često se koristi u detoksikacijskim kurama.

Savezna komisija za monografije droga Njemačke (Commission E), British Herbal Compendium i ESCOP indiciraju korištenje maslačka kod poteškoća s jetrom i žuči, protoka žuči, za izlučivanje tekućine putem mokraće, gubitak apetita i dispepsiju (probavne poteškoće).*

Najraniji zapisi tradicionalnog korištenja preslice potječu iz doba antičke rimske i grčke medicine, a nastavljaju se preko engleskog botaničara 17. stoljeća N. Culpeppera i sve do danas.
Preslica se koristila za poticanje izlučivanja tekućine iz organizma putem mokraće (diuretik), te kao preventiva nastanku bubrežnih kamenaca.
I danas se tradicionalno koristi u kurama za mršavljenje i čišćenje organizma.
Upotrebljava se i kao dopunska terapija osteoporoze te krhkih noktiju i kose.
Dobro djeluje kod reume i gihta, a kao kupka pomaže kod rana koje sporo zacjeljuju.
Savezna komisija za monografije droga Njemačke (Commission E) odobrila je oralno korištenje preslice za terapiju ispiranja (irigaciju) post-traumatskog i statičnog edema, kao i za bakterijske infekcije i upale donjeg mokraćnog sustava. Dermalno, preslica je indicirana kod rana koje sporo zacjeljuju. Iste indikacije navodi i British Herbal Compendium.
U Francuskoj, je indicirana za eliminaciju tvari putem bubrega i probavnog sustava, kao i dodatak kod redukcijskih dijeta. *
Zečji trn ili gladiš, tradicionalni je diuretik. Preporuča se za ispiranje kod upala mokraćnih puteva i kod kamenaca ili pijeska u bubregu i mokraćnom mjehuru.
Pomaže kod reume, gihta i kod nakupljanja vode u tkivima.
Zbog svog diuretskog djelovanja, česti je sastojak kod pripravaka za redukcijske dijete i čišćenje organizma.
Prema ESCOP-u, zečji trn je indiciran za ispiranje (irigaciju) urinarnog trakta, pogotovo u slučajevima upale i bubrežnog pijeska, te kao dodatna terapija kod bakterijske infekcije urinarnog trakt.*

Diet kapi preporučamo za pomoć pri mršavljenju kao i za povremeno pročišćavanje organizma bez obzira na tjelesnu težinu.

*Izvor:
Herbal Medicine, Expanded Commission E Monographs, Blumenthal/Goldberg/Brinckmann, ISBN 0-9670772-1-4
E/S/C/O/P Monographs, The Scientific Foundation for Herbal Medicinal Products, ISBN 1-901964-07-8 (ESCOP); ISBN 3-13-129421-3 (GTV); ISBN 1-58890-233-1 (TNY)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Diet biljne kapi 30ml Suban”