MALOPRODAJA

SUBAN SAMOBOR
Biljna ljekarna i web dućan

Adresa maloprodaje
Perkovčeva 4, 10430 Samobor

Email: webshop@suban.hr
Telefon: 01/3363-940

NARUČITE U WEB DUĆANU ILI NAS NAZOVITE NA 01/3363-940
Otvori

Dodatak prehrani

Sastojci:
Valerin® kapi sadrže etanolnu iscrpinu ljekovitog bilja: korijena odoljena (Valeriana officinalis, radix), lista paprene metvice (Mentha piperita, folium) i cvijeta kamilice (Chamomilla recutita, flos).

Kapi sadrže 70 vol% etilni alkohol.

Način primjene:
3 puta na dan popiti po 30 kapi s malo vode.

Napomene:
Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Upozorenje:
Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 12 godina.

Zemlja podrijetla:
Hrvatska

Način čuvanja:
Čuvati u zatvorenoj ambalaži na sobnoj temperaturi.

Rok trajanja i serijski broj naznačen na ambalaži.

Robna marka

Pakiranje

30 ml

SKU

3858882910613

Djelovanje

Valerin®  kapi pomažu kod nesanice, nervoze, uznemirenosti, lupanja srca, grčeva u probavnom traktu i bolnih menstruacija.
Valerin®  kapi ne izazivaju ovisnost.

O biljkama

Odoljen (valerijana, macina trava) djeluje umirujuće, sedativno, te pomaže kod nesanice.
Sadrži eterično ulje, seskviterpene (valeranon, valeranal, valeranol), iridoide (valtrati, izovaltrati), valerijansku kiselinu i trjeslovine.
Pomaže kod nervoza i neuroza, uznemirenosti, kod “nervoze srca”, straha, “nervoze želuca i crijeva”, klimakteričnih tegoba, bolnih menstruacija, u stanjima stresa i fizičke iscrpljenosti.
Ne izaziva ovisnost. Smanjuje ubrzani rad srca.

Paprena metvica se koristi u medicini već tisućama godinama, prema zapisima starih Egipćana, Grka i Rimljana. Rimski pisac Plinije opisuje metvicu kao miris koji izoštruje um, pa kaže da se metvica treba uplesti u krunu kako bi stimulirala um i dušu. Također piše da metvica poboljšava apetit dajući „umu i apetitu pohlepnu želju za hranom“.

List metvice sadrži mentol i tanine. Djeluje spazmolitično (ublažava grčeve), karminativno (umanjuje nadutost) i koleretično (olakšava protok žuči). Umanjuje mučninu i podražaj na povraćanje.
Olakšava probavu, smiruje grčevite boli i opušta cijeli organizam.

Dobro djeluje i kod katara dišnih puteva u obliku inhalacija.

Eterična ulja prisutna u listu metvice djeluju antiseptički i dezodorirajuće.

U Njemačkoj  je odobreno korištenje lista paprene metvice za probavne grčeve. British Herbal Compedium indicira korištenje lista paprene metvice za dispepsiju, nadutost, kolike i poteškoće s protom žuči, a ESCOP na te indikacije dodaje i gastritis i enteritis.*

Kamilica
se opisivala u medicinskim zapisima još od davnina. Bila je važan lijek starim Egipćanima, Grcima i Rimljanima. Ime je dobila iz grčke riječi chamos (tlo) i melos (jabuka), što je označavalo njen niski rast uz zemlju i miris cvjetova koji podsjeća na jabuke.

Kamilica sadrži eterično ulje, flavonoide, seskviterpenske laktone (matricin), bisabolol. Djeluje antiflogistički (protuupalno), spazmolitički (opušta grčevite boli), baktericidno, dezodorirajuće,  protuupalno, pospješuje cijeljenje rana. Umiruje cjelokupan organizam.
Pomaže kod spazama (grčeva) i upala želuca i crijeva (gastritis, spastički kolitis). Kamilica djeluje smirujuće na upaljenu želučanu sluznicu.
Kao oblog koristi se kod upala kože i sluznica.
Kod upale usne šupljine preporuča se grgljati čaj od kamilice.
Kod upala dišnih puteva (prehlada, promuklosti, upala sinusa), kamilica se može i koristiti kod inhalacija.

Savezna komisija za monografije droga Njemačke (Commission E) odobrila je korištenje cvjetova kamilice kod gastrointestalnih grčeva i upalnih bolesti gastrointestalnog trakta. Također je odobreno dermalno korištenje kamilice kod upalnih procesa na koži i na sluznici, bakterijskih kožnih oboljenja, uključujući i oboljenja usne šupljine i desni. Uz to, kamilica se indicira za korištenje kod upala i iritacija dišnog sustava (inhalacije) i genitalnih upala (kupke i irigacije).*

*Izvor:
Herbal Medicine, Expanded Commission E Monographs, Blumenthal/Goldberg/Brinckmann, ISBN 0-9670772-1-4
E/S/C/O/P Monographs, The Scientific Foundation for Herbal Medicinal Products, ISBN 1-901964-07-8 (ESCOP); ISBN 3-13-129421-3 (GTV); ISBN 1-58890-233-1 (TNY)

Upozorenje

Sve informacije na našim stranicama su informativne i edukativne prirode, kao takve ne mogu zamijeniti savjet ili dijagnozu stručne medicinske osobe.
Opisi djelovanja artikala baziraju se na tradicionalnom korištenju njihovih pojedinačnih sastavnica i ne uključuju nužno sve mjere predostrožnosti.
Prije korištenja proizvoda, konzultirajte se sa stručnim medicinskim osobljem.
Nemojte koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje bez konzultacije sa stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Valerin® biljne kapi 30ml Suban”

Povezani proizvodi